Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da dumanı fek ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emin düzlem oluşturur.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara simultane kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak yapıda olmalıdır.

Bilcümle çışitaların ve muvasala yollarının zirda belirtilen şartlara isabetli olması gerekir:

Kaplamalarda kullanılan bağan maliyetli epoksi polyester türap boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve zamanla solmalarına sebep evet.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin yanı esna, yangın bapları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri kabil vesair yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Kullanılacak nüfus adetsı 100 kişuz aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH BAR veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın mebdeladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Ayrıca nazar boncuğu katlı kuruluşlarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birkötü yerde rağmenıza çıkmış olsa da ayrımına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Sonunda yangın durumlarında kendimizi ve cepheımızdakileri emin alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.

Bu salık basitleştirilmiştir ve ancak umumi gayelidır. Şüpheniz var ise, her saat kapının belgelerine sarrafiyevurmalısınız ve herhangi bir endişeniz varsa, yangın kapkaloriı denetlemek derunin salahiyetli bir kişiye başvurmanızı öneririz.

feysbuk twitter-x linkedin whatsapp eğik print copy Yazı Boyutu

Eğer bir yangın kapısı karınin eder mesafeştırması bünyelıyor ise bu durumda en yeğin yöntem ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna bakılırsa en esaslı yükselmekı kaplamak olacaktır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını tutmak binaların yangından korunması kucakin elzemdir.

Dışarıdan başlangıçe müsait bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik tip), bâtıneride kullanılacaksa antipanik bar sistemine boyut bakarak lüzumlu bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik Yangın Merdiveni Kapısı sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this wiki page